Skip to main content

Trail Blanch Font Romeu 2009 (entrevista a l’Equip Aran)

Entrevista a l’Equip Aran (una Ironwoman a la cursa de 13km i un Ironman a la cursa de 24km). Es un privilegi poder tenir informació d’aquesta parella de «cracks» que van quedar en el TOP-10 en les seves respectives categories. I això que va ser la seva primera participació al Trail Blanch de Font Romeu.

Com que són amics s’han deixat fer una petita «entrevista» que publico a sota i demà publicaré una breu crònica de la seva experiència.

Què t’ha semblat la teva primera experiència al Trail Blanch de Font-Romeu?

Cursa 24 km: Doncs molt maca, i dura. Maca per l’entorn, el recorregut variat. Les vistes en segons quins moments van ser magnífiques.
I dura per la gran quantitat de neu, per l’exigència tècnica als trams de
baixada i en els de forta pendent de pujada i pel temps en competició. Cursa 13km: molt maca pel recorregut, realment divertit però exigent per la
quantitat de neu.

Què destacaries del recorregut de 13km / 24 km?

Cursa 24 km:Destacaria la variabilitat del terreny, vam passar per pista, corriol,trialera, tallafocs,llacs glaçats,pendents molt pronunciats, puntualment
trams curts que s’havien de fer a quatre grapes perquè t’enfonsaves
totalment a la neu…el «culenbajen» del tallafocs del telecadira va ser
d’escàndol, en algun moment vam sortir volant.
A priori el perfil i la distància són similars a moltes altres curses de
muntanya, diria que de nivell mig, però les condicions de la neu van fer
que el grau d’exigència per co mpletar-la fos realment elevat. En el meu
cas, la sort d’anar en el grupet de davant va suposar la desgràcia d’haver
d’obrir-se camí enfonsat fins a la panxa en molts casos, arribant també en
algun moment a la desesperació per no poder gairebé tornar a la superfície.

Cursa 13km: Destacar la dificultat d’anar sempre al bosc, sense trams plans o pistes que et permetessin córrer bé,… i la complicació de veure’s enfonsat una vegada i una altra dins de la neu… tot plegat fa que el temps passi ràpid i avancis poc a poc.

Quins consells donaries a qui hi vulgui participar per primer cop o entreni per preparar una cursa sobre la neu?

Cursa 24 km: És una cursa que té dues possibilitats a l’hora de preparar-la. Si vols anar a disfrutar d’un gran recorregut, molt variat i divertit, cal prendre-s’ho amb calma i anar gaudint i dosificant molt, doncs el pas dels kms es nota però de ben segur que es gaudeix d’un ambient «maquíssim» (quan em vaig creuar amb tota la massa de corredors en tornar a passar per Pradeilles és el que em va semblar).
Ara si es vol fer bé, i aquí va estar la meva errada, s’ha de preparar bé
el cos fent treballar les cames les setmanes prèvies fent tirades llargues
a ritme controlat però sobre recorregut «trencacames» incloent forts
pendents de baixada i de pujada. Si tens a més la possibilitat de
practicar-ho en alçada, millor i si pots sobre neu, fantàstic, ja que la
tècnica de córrer sobre la neu és vital.

Cursa 13km: A escala inferior és com la de 24, que ningú no es pensi que per ser només 13kms això ja està fet…perquè amb tanta neu es triga a fer el recorregut més del doble de temps que trigaries a fer 13kms en asfalt…o surts conscient del que et pots trobar o pots acabar suplicant per veure l’arribada.